Monday, April 12, 2010

Na ons eerste weekje gynaeco hebben we van de feestdagen gebruik gemaakt om op safari te gaan. We hadden jullie graag onze fantastische fotos laten zien van leeuwen op rotsen, luipaarden in bomen en baby neushorentjes. Maar daar besliste een andere gast van de YWCA anders over: zondagavond is er in 3 kamers ingebroken, de valiezen geforceerd en alles gepikt. Ook in ons flatje: laptops, cameras, muziek, geld: allemaal weg. En dat terwijl wij rustig beneden zaten te kaarten! We zijn nog altijd furieus, maar beseffen ook wel dat we er weinig aan hadden kunnen veranderen. Het wordt nu wel behoorlijk lastig om, zeg maar, aan onze portfolio (stagewerk) te werken, en we zijn van ongeveer al ons entertainment beroofd, maar we zullen proberen er de komende 3 weken nog het beste van te maken.

Gelukkig was de politie vriendelijk en behulpzaam (natuurlijk wel wa traag). En onze `stamkroeg` aan de overkant van de straat bood ons spontaan een gratis avondmaal aan toen ze hoorden dat we bestolen waren. Iedereen leek echt oprecht aangedaan (terwijl je toch zou denken dat dat hier regelmatig gebeurt…).
Gezien de elektriciteitsproblemen waren we er al over aan het denken om te verhuizen, en dit was wel de druppel natuurlijk. Voor Dries en Simon toch een beetje met pijn in het hart afscheid nemen van de YWCA, waar we een routine en een leventje hadden opgebouwd. Maar de Jambo Inn ligt in de leuke Indische wijk, en daar kunnen we een dik vet slot op de deur hangen :)

No comments:

Post a Comment